البليله
المقادير مع الطريقة
نص كيلو قمح بليله وهذا شكله
ينقع القمح فى ماء 12 ساعه ( ينقع من بليل )
[size=16]
هنا شكل القمح بعد النقع شوفى كيف الحبه انتفخت ولونها افتح
يوضع عليه ماء ساخن ويرفع على النار حتى يغلى ثم يهدى عليه النار ويقلب باستمرار
وكلما نقص الماء نزود ماء ويقلب حتى ينضح ياخد وقت حوالى ساعه تقريبا وفى خلال الساعه
]كلما نقص الماء يزود ويقلب وقبل النضج بنص ساعه نضيف عليه نصف كوب صغير ارز مصرى
مغسول ومنقوع لمده 10 دقائق ويقلب
هنا شكل القمح بعد النضج
ناخذ جزء منه فى قدر تانى ونضيف له الحليب والسكر
حسب الرغبه ويقلب حتى يغلى ويقدم ساخن
والباقى يحفظ فى علبه بلاستيك ويوضع فى الثلاجه
وعند الاستخدام نضيف له الحليب والسكر
ويغلى على النارويقدم ساخن
ممكن اضافه القرفه على الوجه او المكسرات او يقدم بدون نكهات حسب الرغبه
طعمها راااائع جدااااا ولذيذه جدا وخصوصا فى البرد